HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English WebsiteExpositie: 27 MEI - 30 JUNI 2005
Menno Ravenhorst
"New York City" (schilderijen)

Het stadslandschap van New York City is onderwerp van de schilderijen van Menno Ravenhorst die vanaf 27 mei bij Galerie ArtSite te zien zijn.
Hoewel New York planmatig is opgezet, lijkt er binnen die planning van de stad een natuurlijke chaos te zijn ontstaan. Op straat is van de opgelegde organisatie niet veel te merken, hier regeert wanorde. De rol van de mens lijkt minimaal geworden, opgeslokt in de zelfgecreëerde megalomane omgeving. Om er te overleven moet men keuzes maken, het teveel aan indrukken wegfilteren om tot de essentie te komen. Menno Ravenhorst kijkt met een Nederlandse blik naar dit ‘Urban Landscape’ en brengt in zijn New York schilderijen een persoonlijke organisatie aan. Willekeurige momenten en dagelijkse beelden krijgen in zijn werk als geïsoleerd beeld belang en betekenis. Er ontstaat een nieuwe rangschikking. Het vaak harde licht en de uitgesproken kleuren zijn bepalend in de compositie van de schilderijen, die toch veel aan de verbeelding overlaten.
Menno Ravenhorst is in 1959 in Haarlem geboren. Hij studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en exposeerde onder andere in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Singer Museum in Laren en de Kortis Gallery in New York.'Cab, bus and car' (45x45 cm) 'NYC' (45x45 cm)
'Street life' (45x45 cm)
'Time square' (45x45 cm)
'Don't Block The Box' (70x70cm)
'Dusk' (105x70cm)
'November Afternoon' (115x75cm)'One Way' (40x40cm)'Used Cars' (85x70cm)'Around Five' (120x90cm)