HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English WebsiteGalerie ArtSite presenteert schilderijen van Sjak Janssen & Wout Janssen.
Expositie van 16 mei t/m 18 juni 2009

Sjak Janssen (1953) begon op zijn eenentwintigste van het ene moment op het andere met schilderen. Hij studeerde van 1975 tot 1981 aan de Rietveld-academie te Amsterdam o.a. bij Roemer, Post en Schatz, maar Sjak Janssen beschouwt zichzelf ook graag als autodidact. In de tachtiger jaren ging hij op zoek naar zijn ‘hand’ en het materiaal dat het best bij hem past. Eigenlijk gaat die zoektocht nu nog onverminderd door.

Zijn intentie is niet om een vernieuwend kunstenaar te zijn, waar hij wel naar zoekt is kwaliteit. En dat is voor hem een immense klus, zo verklaart hij zelf.

Het werk van Sjak Janssen is opgenomen in verschillende particuliere -en bedrijfscollecties. Hij geeft ook schilderles.

In 1982 werd zijn tweede kind geboren: Wout. De eerste jaren van zijn leven stond Wout vaak bij Sjak in het atelier. Dat vond hij reuze spannend; de bewegingen en het toveren met kleur op doeken. En dat is flink op zijn netvlies gaan zitten want eigenlijk is Wout al zijn hele bewuste leven bezig met tekenen en schilderen. Alles wat er in zijn omgeving gebeurt, vertaalt hij in tekeningen en schilderijen letterlijk alles; vakanties, feesten, fietstochtjes, etentjes....

Wout is een down-jongen, dus de konterfeitsels die hij maakt hebben een heel eigen positieve signatuur. Deze twee uiteenlopende uitgangspunten vormen een spannend contrast.


Sjak Janssen - Zonder titel


Sjak Jassen - Zonder titel


Sjak Janssen - Zonder titel


Wout Janssen - Vliegtuigongeluk


Wout Janssen - Vakantiedag


Wout Janssen - In de studio