HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English WebsiteExpositie: 28 APRIL - 31 MEI 2006:
Menno Ravenhorst, Cécile van Hanja,
Myra de Vries en Rosemarijn Dissen: schilderijen.

Het stadslandschap van New York City is onderwerp van de schilderijen van Menno Ravenhorst. Hoewel New York planmatig is opgezet, lijkt er binnen die planning van de stad een natuurlijke chaos te zijn ontstaan. Om er te overleven moet men keuzes maken, het teveel aan indrukken wegfilteren om tot de essentie te komen, zoals Menno Ravenhorst in zijn schilderijen laat zien.

De architectuur is het uitgangspunt in het werk van Cécile van Hanja in die zin, dat het een kader biedt aan het individuele bestaan. Haar schilderijen geven een reflectie op de buitenwijken van onze verstedelijkte omgeving en zijn een onderzoek naar de toenemende anonimiteit, vervreemding en onthechting door eenvormige architectuur.

In de schilderijen van Myra de Vries ontstaat uit combinaties van landschappen een nieuw, persoonlijk landschap waarin veiligheid en dreiging een rol spelen. Het werk wordt gekenmerkt door desolaatheid en een verontrustende sfeer.

De gelaagde structuren in het werk van Rosemarijn Dissen vormen de oorspronkelijke horizon om tot een zelfstandig element op het doek. De tegenstelling tussen organische omgeving en geometrische ordening bepalen de composities, herkenbaar landschap verwordt tot losse onderdelen die herschikt worden in een nieuw ritme.Menno Ravenhorst: 'Meeting'

Cécile van Hanja: 'Urban Space'

Myra de Vries: 'Landschap 8'
Rosemarijn Dissen: 'Tokyo Crossing'
Rosemarijn Dissen: 'Moon Bridge'