HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English Website

 

Galerie ArtSite presenteert:
Myra de Vries: Het zichtbare landschap (schilderijen)
Expositie 28 maart t/m 30 april 2009

"Ik verzamel landschappen. Het kunnen weidse berglandschappen zijn, pittoreske dorpjes, maar ook desolate stadsgezichten, afbraakpanden of fabrieken. De losse beeldelementen verzamel ik uit mijn directe omgeving of belevingswereld, zoals een verdwenen huis uit mijn straat of het landschap dat ik zag op vakantie. Ik combineer deze verzamelde elementen en maak zo nieuwe, persoonlijke landschappen, fantasieplekken, grimmig of sprookjesachtig.
Maar het landschap bestaat misschien uit meer dan de oppervlakkige waarneming. Zeker is dat er meer is dan we kunnen zien. Er zijn meer kleuren, misschien ook wel objecten en situaties, dan waarvan wij ons bewust zijn. Het zichtbare landschap is onze realiteit, het is onze achtergrond als een toneeldoek. Is het landschap dat we zien reëel of zijn er onzichtbare onderlagen en bedreigingen?
In mijn schilderijen spelen deze elementen ook een rol, de verschillende sublagen in het landschap, de onzichtbare dreiging en de vervreemding die dat tot gevolg heeft. Niets is zeker, zelfs niet het landschap. Huizen zijn geen veilige omhulsels meer, ze worden bedreigd door hun omgeving. Het onzichtbare grid waaruit het landschap is opgebouwd komt soms aan de oppervlakte."

Myra de Vries studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten inUtrecht en zij is prijswinnaar van de prestigieuze Buning Brongers Prijzen. Zij woont en werkt in Hilversum.

 


Forgotten Landscape, 110x135 cm


Impossible Journey, 100x100 cm


On the surface, 110x135 cmGalerie ArtSite | Groot Heiligland 8 | 2011 ER Haarlem | 023 - 5313216