HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English Website21/22 APRIL - 6 MEI 2007
ArtSite BloemenCorso

Ter gelegenheid van, en aan de route van het 60e Bloemencorso in Haarlem organiseert Galerie ArtSite een expositie rond het thema bloemen met o.a. luchtfoto's van Mirande Phernambucq, schilderijen van Bria Kromm & Anke van Dijk en digitaal fotowerk van Valerie Zwart.

Galerie ArtSite toont tijdens deze expositie een aantal
vogelvluchtopnamen van fotografe Mirande Phernambucq (1966), van Nederlandse bollenvelden. Mirande Phernambucq is aangesloten bij 'Altitude' in Parijs, het luchtfoto-agentschap opgericht door Yann Arthus Bertrand.

De schilderijen van Bria Kromm (1957, Duitsland) in deze expositie tonen een fotografisch close-up van waterlelies in een bijna realistische setting, waarin bepaalde elementen sureëel zijn. Bria is deelnemer van de Florence Biënnale 2007.

De schilderijen en digitaal gemanipuleerde foto's van Valerie Zwart (1967, Canada), tonen een samenvoeging van desolate bebouwde gebieden met natuur waardoor een nieuwe, mysterieuze omgeving ontstaat.

De door Anke van Dijk (1963, Friesland) geschilderde bloemen, in acryl op doek, zijn helder en intens van kleur, in de sfeer van het bloemencorso.


My Holland, Valerie Zwart, 40x25 cm, digital photowork, oplage 1


The way of flowers, Valerie Zwart, olieverf op doek, 55x80 cmDiagonal, Mirande Phernambucq, fotoKriskras, Mirande Phernambucq, fotoDe fietser, Mirande Phernambucq, fotoStraight On, Mirande Phernambucq, fotoBria Kromm, Flower 1, 60x60 cm, olieverf op doekBria Kromm, Flower 2, 60x60cm olieverf op doekPioenroos, Anke van Dijk, 100x100 cm acryl op doekMorning, Anke van Dijk, acryl op doek