HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English Website4 ArtSite
17 januari 2009 t/m 19 februari 2009

Sinds de opening in 2004 heeft Galerie ArtSite het Haarlemse publiek verrast met exposities van schilderkunst in diverse stijlen. Een aantal van de kunstenaars die in de afgelopen vier jaar bij Galerie ArtSite hun werk exposeerden, neemt deel aan de expositie 4 ArtSite. Het tentoongestelde werk heeft eenzelfde afmeting waardoor het uiteenlopende werk een gemene deler heeft gevonden.


Petra Berghorst 'schildert' met de zeef: haar zeefdrukken op doek zijn stuk voor stuk uniek. Haar werk heeft vaak te maken met 'verbindingen', zoals tussen ruimtelijkheid en menselijke ervaringen. Bij deze verbindingen staan aspecten als aantrekking en afstoting, contrast en harmonie centraal.
- Eerdere expositie: Petra Berghorst (2005)

Rosemarijn Dissen schildert mysterieuze landschappen. De kringloop van het leven in de wijdse ruimte van bergen en de lucht, op zoek naar het onbekende. De transparante manier van werken resulteert in een subtiele rijkheid aan kleur.
- Eerdere expositie: Rosemarijn Dissen (2008)

Bria Kromm gebruikt olieverf in fijne lagen. Haar schilderijen gaan over de binnenste en buitenste ruimte, over hoe mensen ruimte beleven in zichzelf en in interactie met hun omgeving. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van een breed palet aan kleuren, symbolen en perspectieven.
- Eerdere expositie: Bria Kromm (2006)

Nynke Kuipers toont de wereld als een stripverhaal, soms vermakelijk, soms gruwelijk. Door de speelse benadering van compositie en perspectief, worden dagelijkse dingen in een verrassend, vaak humoristisch perspectief geplaatst. Nynke Kuipers heeft een directe manier van werken, helder van lijn en kleur, met een knipoog.
- Eerdere expositie: Nynke Kuipers (2008)

Esther Sluiter werkte aan een serie over de spin Anansi, een bekend figuur uit de verteltraditie van Afrika en het Caribisch gebied. In die verhalen is hij iedereen te slim af. Het zijn vaak verhalen met een moraal die uitleggen hoe het leven in elkaar zit. Tijdens de expositie 4 ArtSite is een van de werken over Anansi te zien.
- Eerdere expositie: Esther Sluiter (2005)

Myra de Vries combineert verzamelde elementen uit landschappen en maakt nieuwe, persoonlijke landschappen, fantasieplekken, grimmig of sprookjesachtig. Het landschap bestaat misschien uit meer dan de oppervlakkige waarneming. Is het landschap dat we zien reëel of zijn er onzichtbare onderlagen en bedreigingen? Niets is zeker, zelfs niet het landschap. Huizen zijn geen veilige omhulsels meer, ze worden bedreigd door hun omgeving. Het onzichtbare grid waaruit het landschap is opgebouwd komt soms aan de oppervlakte.
- Eerdere expositie: Myra de Vries (2006)

Valerie Zwart liet zich betoveren door de zorgvuldige en doordachte aanpak in de Japanse kunst. Ze gebruikt in haar werk samples uit verschillende bronnen en combineert die met haar eigen visie. De titel van het schilderij dat tijdens de expositie 4 ArtSite te zien is verwijst naar Jan Mankes' 'Torenvalk' en de film 'The Maltese Falcon', het is gedeeltelijk gebaseerd op Vincent Van Gogh's 'De bloeiende pruimenboom: naar Hiroshige', en op de achtergrond zijn Art Deco motieven te herkennen die de repeterende aard van het werk benadrukken.
- Eerdere expositie: Valerie Zwart (2006)Valerie Zwart - The Mankes Falcon, 40x40 cm, olieverf op hout

 


Bria Kromm - Japanese Woman I, 40x40 cm, olieverf op doek

 


Bria Kromm - Japanese Woman II, 40x40 cm, olieverf op doek

 


Bria Kromm - Japanese Woman II, 40x40 cm, olieverf op doek

 


Myra de Vries - Green Cabbage, 40x40cm, acryl op doek

 


Myra de Vries - True Believers, 40x40cm, acryl op doek

 


Myra de Vries - Used to have a purpose, 40x40cm, acryl op doek

 


Nynke Kuipers - Home Town, 50x50 cm, gemengde techniek op doek

 


Petra Berghorst - Moor I, 50x50 cm, acryl/zeefdruk op doek

 


Petra Berghorst - Moor II, 50x50 cm, acryl/zeefdruk op doek


Esther Sluiter - Anansi's duivelverschrikker, 50x50cm, gemengde technieken op doek


Rosemarijn Dissen - Mortality, 50x50 cm, acryl op doek


Rosemarijn Dissen - Evermore, , 50x50 cm, acryl op doek


Rosemarijn Dissen - Dawning is the day, 50x50cm, acryl op doek


Rosemarijn Dissen - Everybody knows, 50x50 cm, acryl op doek