HOME - Galerie ArtSite Haarlem

English WebsiteGalerie ArtSite Haarlem - Exposities 2007
zie ook: Exposties 2008-2009 | Exposities 2006 | Exposities 2004-2005


Jeroen Witvliet, schilderijen

17 NOVEMBER - 29 DECEMBER 2007
"VERLOREN RUIMTEN"
Jeroen Witvliet, schilderijen.

Jeroen Witvliet (1972) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en aan het Emily Carr Institue of Art and Design in Vancouver, Canada. In zijn werk onderzoekt hij en reageert hij op de wereld om zich heen. Door het onderzoeken van en experimenteren met materialen, concept en thema, probeert hij zijn weg te vinden in de constant veranderende wereld. Tegelijkertijd stelt hij schilderen als visueel communicatiemiddel ter discussie.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde schilderijen.


Kunstlijn Haarlem

2 - 3 - 4 NOVEMBER 2007
Kunstlijn Haarlem 2007

2, 3 en 4 November is bij Galerie ArtSite een expositie te zien die speciaal wordt ingericht voor de 22e Kunstlijn Haarlem. Kunstlijn Haarlem is een manifestatie van moderne beeldende kunst die jaarlijks gehouden wordt. De Vishal fungeert als centraal ontmoetingspunt, de opening op vrijdag 2 november zal hier plaatsvinden.
Galerie ArtSite neemt deel aan de Nacht van de Kunstlijn op 2 november en is dan open van 20:00 tot 23:00 uur.
Op zaterdag 3 november er zondag 4 november is Galerie ArtSite geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
Er zullen schilderijen te zien zijn van Rosemarijn Dissen en Jeroen Witvliet, en grafiek van Joke Aelberts.


Jos van Wunnik, schilderijen

1 SEPTEMBER - 11 OKTOBER 2007
Jos van Wunnik, schilderijen

Het werk van Jos van Wunnik (Maastricht 1951) is gebaseerd op een verruimd begrip van de natuur. Visuele indrukken vermengen zich met de ervaring van etherische en energetische kwaliteiten in het landschap.
Zijn recente schilderijen tonen de verstilde ruimte van het bos als ritmische verwevenheid van concrete en sferische elementen (van lijn en kleur). Het accent ligt op licht en water en het alles omvattende, mystieke element ‘ether’. Volgens Jos van Wunnik is het schilderij het resultaat van de resonantie tussen de innerlijke ruimte en de zichtbare (onzichtbare) natuur. Deze resonantie beeldt hij uit als trilling, stroming en kleurklank. ‘Water’ is de laatste jaren
een belangrijk thema in zijn werk. Zijn handschrift volgt het wezen van water. “Schilderen wordt als water.”
Zijn stijl kenmerkt zich door een helder en rijk kleurgebruik. Dit bereikt hij door middel van divisionisme (optische kleurmenging). Kleurstreepjes worden in meerdere min of meer transparante lagen
ritmisch opgebracht.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde schilderijen.


Doke Melman, schilderijen

16 JUNI - 19 JULI 2007
Doke Melman, schilderijen.

De schilderijen van Doke Melman vallen onder de klassieke genres van het stilleven en het landschap. Doke Melman houdt het beeld eenvoudig, door details weg te laten ontstaat een rustige compositie.

De stillevens bestaan uit slechts enkele voorwerpen, zoals wat vruchten op een schaal. De kleuren die Doke Melman gebruikt zijn door menging ontstaan en hebben subtiele schakeringen, het bijzondere kleurgebruik past bij de verstilde landschappen en stillevens.
De landschappen tonen die momenten van een dag waarop de stilte bijna tastbaar is. De afwezigheid van menselijke figuren in de schilderijen benadrukt de kracht van het landschap.

Doke Melman heeft tijdens verschillende reizen motieven voor haar werk gevonden. Ze studeerde aan de Rietveldacademie, ze woon en werkt in Amersfoort.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde schilderijen.


Rosemarijn Dissen, schilderijen.

12 MEI - 14 JUNI 2007
Rosemarijn Dissen, schilderijen.

Rosemarijn Dissen (1973, Amsterdam) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Tijd en identiteit spelen een belangrijke rol in haar schilderijen. De plek waar mensen wonen, hoe zij over zichzelf en hun omgeving denken. Rosemarijn Dissen gebruikt patronen en symbolen uit het verleden en combineert ze met hedendaagse voorstellingen.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde schilderijen.


Mirande Phernambucq, Bloemencorso Haarlem


Bria Kromm, Bloemencorso Haarlem
Valerie Zwart, Bloemencorso Haarlem

Bloemencorso Haarlem
21/22 APRIL - 6 MEI 2007
ArtSite BloemenCorso


Ter gelegenheid van, en aan de route van het 60e Bloemencorso in Haarlem organiseert Galerie ArtSite een expositie rond het thema bloemen met o.a. luchtfoto's van Mirande Phernambucq, schilderijen van Bria Kromm & Anke van Dijk en digitaal fotowerk van Valerie Zwart.

Tijdens het Bloemencorso weekend van 21 en 22 april bent u welkom voor een hapje en een drankje tussen 12:00 en 17:00 uur.

Galerie ArtSite toont tijdens deze expositie een aantal
vogelvluchtopnamen van fotografe Mirande Phernambucq (1966), van Nederlandse bollenvelden. Mirande Phernambucq is aangesloten bij 'Altitude' in Parijs, het luchtfoto-agentschap opgericht door Yann Arthus Bertrand.

De schilderijen van Bria Kromm (1957, Duitsland) in deze expositie tonen een fotografisch close-up van waterlelies in een bijna realistische setting, waarin bepaalde elementen sureëel zijn. Bria is deelnemer van de Florence Biënnale 2007.

De schilderijen en digitaal gemanipuleerde foto's van Valerie Zwart (1967, Canada), tonen een samenvoeging van desolate bebouwde gebieden met natuur waardoor een nieuwe, mysterieuze omgeving ontstaat.

De door Anke van Dijk (1963, Friesland) geschilderde bloemen, in acryl op doek, zijn helder en intens van kleur, in de sfeer van het bloemencorso.

De expositie duurt tot en met 6 mei 2007.
Openingstijden: wo t/m za + 1e zo v/d maand 12.00-17.00
De galerie is extra open op de zondagen 22 april en 6 mei.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde werken.


Daan de Jong - Wolkenstudies

10 MAART - 14 APRIL 2007
Daan de Jong, Wolkenstudies

Daan de Jong (1982, Utrecht) luistert naar muziek wanneer hij schildert. Het is dus misschien geen toeval dat de titels van zijn wolkenstudies, de Latijnse namen voor wolkbanken of rolwolken als muziek in de oren klinken. Het schilderen van wolken begon voor Daan de Jong als een onderzoek, het werden series van kleine schilderijtjes, per seizoen ingedeeld, eerst met waterverf op papier en tegenwoordig met olieverf op doek. Elk schilderij kan worden gezien als een stemmingsbeeld; wolken bepalen de lichtval en kunnen zo elke mogelijke stemming doen ontstaan. Tijdens reizen maakt Daan vele schetsen en tekeningen die hij later uitwerkt, tijdens de expositie bij Galerie ArtSite zullen ook enkele van deze werken op papier te zien zijn. Daan de Jong studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde werken.


Joke Aelberts (Grafiek)

3 FEBRUARI - 8 MAART 2007
Joke Aelberts (Grafiek)

Joke Aelberts (Eindhoven 1932) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen, en aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Tekenen en beeldhouwen hadden haar voorkeur tot ze in aanraking kwam met
lithografische druktechnieken. Het gebruik van zwart-wit verving ze langzamerhand door de meerkleurendruk in litho en monoprint. In de loop der jaren werd haar werk steeds minder figuratief, totdat de abstracte-eometrische vormentaal ontstond die haar compositie-monoprints zo typeert. Het zoeken naar spanning, vanuit een consequent vastgehouden uitgangspunt, levert een voortdurende vernieuwing op van het beeld en de uitvoering. Sinds de jaren zestig woont en werkt Joke Aelberts in Haarlem. Velen bezoeken tijdens de jaarlijkse Haarlem Kunstlijn haar atelier waar zij de techniek van de lithografie (steendruk) en monoprint toelicht. Haar werk is opgenomen in verschillende collecties van o.a. Gemeente Haarlem, Bisdom Haarlem, Diaconessen Ziekenhuis Leiden en diverse particuliere verzamelingen.

Klik hier voor een selectie van tentoongestelde werken.


Galerie ArtSite Haarlem - Exposities 2007
zie ook: Exposties 2008-2009 | Exposities 2006 | Exposities 2004-2005

Galerie ArtSite | Groot Heiligland 8 | 2011 ER Haarlem | 023 - 5313216